فهرست محتوا
انواع موتورهای الکتریکی
قبل از اینکه به توضیح موتورهای دربهای کرکره ای برقی بپردازیم، خیلی کوتاه تعریفی از موتورهای الکتریکی را بیان میکنیم.
موتور الکتریکی یا الکتروموتور، (Electric motor) :
گونهای ماشین الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند. اغلب موتورهای الکتریکی از طریق اثر متقابل بین میدان مغناطیسی و جریان الکتریکی در داخل یک سیمپیچ، برای تولید نیرو به شکل گشتاور و اعمال آن به شفت موتور عمل میکنند.
موتورهای الکتریکی را میتوان توسط منابع برق جریان مستقیم (DC) مانند باتریها یا یکسوکنندهها یا از طریق منابع برق جریان متناوب (AC) مانند شبکه برق به حرکت در آورد. در شکل روبه رو میتوانید مقایسه جریان موتور های AC و DC را ملاحظه فرمایید.
موتورهای AC عمومیترین موتورهایی هستند که در سامانههای کنترل حرکت صنعتی و همچنین خانگی استفاده میشوند. طراحی ساده و مستحکم، قیمت ارزان، هزینه نگهداری پایین و اتصال آسان و کامل به یک منبع نیروی AC، امتیازات اصلی موتورهای AC میباشند. موتورهای الکتریکی را میتوان باتوجهبه، ملاحظاتی مانند نوع منبع تغذیه، ساختار درونی، کاربرد و نوع حرکت خروجی طبقهبندی کرد.
موتورها ممکن است تکفاز، ۲ فاز یا ۳ فاز باشند. اغلب موتورهای الکتریکی دوار هستند، اما موتورهای خطی نیز وجود دارند.
موتور کرکره برقی
موتورهای AC عمومیترین موتورهایی هستند که در سامانههای کنترل حرکت صنعتی و همچنین خانگی استفاده میشوند. طراحی ساده و مستحکم، قیمت ارزان، هزینه نگهداری پایین و اتصال آسان و کامل به یک منبع نیروی AC، امتیازات اصلی موتورهای AC میباشند.
موتورهای الکتریکی را میتوان باتوجهبه، ملاحظاتی مانند نوع منبع تغذیه، ساختار درونی، کاربرد و نوع حرکت خروجی طبقهبندی کرد.
باتوجهبه تعاریف مذکور، موتور کرکره برقی نیز نوعی موتور الکتریکی است که منبع برق ورودی آن میتواند AC یا DC باشد. همانطور که از نام آنها قابلدرک است موتورهای AC با برق ۲۲۰ ولت شهری به حرکت در میآیند و موتورهای DC برای حرکت به جریان مستقیم نیاز دارند.
موتور کرکره برقی، یکی از مهمترین قسمتهای کرکره برقی میباشد که وظیفه کنترل عملکرد درب را به عهده دارد. به همین دلیل میتوان آن را قسمت هوشمند درب نامید. باتوجهبه اینکه انواع مختلفی از اینگونه موتورها در بازار موجود میباشند، به هنگام انتخاب موتور برای درب برقی بایستی دقت لازم صورت گیرد تا قدرت و سرعت موتور و همچنین نوع مکانیزم عملکرد موتور نسبت به ابعاد و کارایی درب موردنظر، درست انتخاب شود.
در صنعت کرکرههای اتوماتیک، موتورهای DC به دستگاهی به نام یوپیاس متصل میشوند. سیستم یوپیاس بهگونهای است که برق شهری وارد این دستگاه میشود و توسط یک ترانس کاهنده به برق ۲۴ ولت تبدیل و ذخیره میگردد تا در صورت قطعی برق بتوانیم با برق ذخیره شده در آن، درب کرکرهای خود را باز یا بسته نماییم.
قدرت موتورهای کرکرههای برقی
جنس موتورهای کرکره برقی از لحاظ سیم پیچ
در موتورهای کرکره برقی، تنوع قیمت کافی وجود دارد. جنس سیمپیچ موتورهای کرکره برقی در قیمت آن تاثیر بسزایی دارد. این موتورها در دو نوع سیمپیچ مس و آلومینیوم تولید میشوند.
موتورها با سیمپیچ مس از لحاظ کیفیت و قیمت، تفاوت چشمگیری با موتورهای جنس آلومینیوم دارند. با این حال، طول عمر بالاتری نیز نسبت به موتورهای سیمپیچ آلومینیومی دارند.
هنگامی که با موتور کرکرهبرقی، درب بالا و پایین میشود، دمای سیمپیچ موتور، بالا میرود و درصورتیکه از جنس آلومینیوم باشد و تعداد دفعات بالا و پایین شدن موتور، بالا رود، سیمپیچ موتور کرکرهبرقی زودتر داغ شده و با سرعت بیشتری فرسوده میشود.
پس درصورتیکه تعداد دفعات استفاده از موتور زیاد باشد، بهتر است از موتور کرکرهبرقی با سیمپیچ مس استفاده کنیم تا طول عمر موتور، کاهش نیافته و یا در مدتزمان کوتاهی از کار مستهلک نشود. البته بایستی توجه داشته باشیم چنانچه تعداد دفعات باز و بسته شدن درب بالا رود بایستی از موتور های DC استفاده کنیم.
انواع موتور کرکرهبرقی از نظر مکانیزم
- سانترال
- توبلار
- ساید
هر کدام از موتورهای مذکور، مشخصات و ویژگیهای خاص خود را دارند که در انتخاب موتور برای درب برقی بسیار مؤثر میباشد.
نمای موتور سانترال
نمای موتور توبلار
نمای موتور ساید
موتورهای سانترال
موتورهای سانترال اولین نمونه از موتورهای مورداستفاده در صنعت دربهای اتوماتیک بودند. این موتورها در وسط درب، داخل رول نصب میشدند و تیغهها با دوران این موتورها چرخیده و جمع میشدند.
در این نمونه از دربهای برقی بالارفتن یا به عبارتی باز شدن درب، توسط فنرها انجام میشد و در ادامه به هنگام بستهشدن درب یا به عبارتی پایین آمدن کرکره از قدرت موتور استفاده میشد. باتوجه به استفاده همزمان از قدرت یک موتور الکتریکی و همچنین فنرهایی که بهصورت مکانیکی در این مکانیزم مداخله داشتند، به این نمونه از دربهای کرکرهای سیستم شافت و فنر نیز میگویند. در این سیستم باتوجهبه اینکه فنرها طول عمر کمتری نسبت به موتور داشتند، پس از گذشت مدتزمان نهچندان زیادی از نصب درب، معمولاً خرابیها و تعمیرات زودرس به وجود میآمد که در ادامه با به بازار آمدن موتورهای توبلار و ساید و حذف فنر از سیستم، درب کرکرهای اتوماتیک شد و موتورهای سانترال نیز از این صنعت خداحافظی کردند.
موتورهای توبلار
موتورهای توبلار موتورهایی هستند که در داخل شافت قرار میگیرند و با ایجاد یک حرکت چرخشی باعث چرخیدن شافت و به دنبال آن چرخیدن تیغههای کرکره حول شافت و باز و بستهشدن درب میشوند. باتوجهبه اینکه موتورهای توبلار درون شافت قرار میگیرند، برای مکانهایی که با کمبود فضا جهت نصب موتور روبرو هستیم، این نمونه از موتورها بیشترین کارایی را دارند. همانطور که اشاره شد این موتورها داخل شافت قرار میگیرند که به همین دلیل آنها را موتورهای لولهای نیز مینامند.
موتورهای توبلار بهگونهای طراحی شدهاند که پس از نصب درب، هیچ اثری از موتور در ظاهر درب کرکرهای پیدا نمیشود و به طور کامل در درون شافت قرار میگیرند و امنیت بالایی برای خودشان و درب ایجاد میکنند؛ ولی به همین دلیل که این موتورها درون شافت قرار میگیرند، در صورت نیاز به هرگونه تعمیرات بایستی درب به طور کامل باز شود تا موتور از درون شافت خارج و تعمیر گردد.
نحوه عملکرد موتور توبلار
موتورهای توبلار پس از قرار گرفتن در شافت، با پیچومهره مخصوص به خود درون شافت محکم شده و از طریق یک مکانیسم ضامندار ساده کنترل میشوند. این مکانیسم یک گیربکس را به حرکت در میآورد که به نوبه خود، با مکانیسم چرخدنده شعاعی روی موتور توبلار درگیر میشود. این سیستم از یک جفت چرخدنده برای اطمینان از عملکرد روان و منظم آن استفاده میکند و در نهایت موتور را به شافت متصل کرده تا درب کرکرهای را بالا یا پایین آورد. درواقع درب کرکرهای بر روی شافتی که در بالای درب قرار گرفته میپیچد. این امکان هم وجود دارد که از طریق کنترل از راه دور (استفاده از ریموت)، درب را بالا یا پایین آورد و یا متوقف نماید. همچنین یک سیستم رهاسازی دستی وجود دارد که در صورت قطع برق، درب کرکرهای را میتوان توسط یک آچار دستی مخصوص، بالا و پایین نمود.
موتورهای توبلار از نظر قدرت در دو دسته تولید میشوند:
موتورهای توبلار سبک :
این موتورها بیشتر برای دربهای کوچکتر و یا حفاظهایی که برای پنجرهها تولید میگردد استفاده میشوند. موتورهای توبلار سبک با قدرتهای 40، 50، 60، 80، 100، 120، 140 و 160 نیوتن بر مترمربع با برندهای مختلفی در بازار موجود میباشند.
موتورهای توبلار سنگین:
موتورهای توبلار سنگین با قدرتهای ۲۳۰ و ۳۰۰ نیوتن بر مترمربع ساخته شدهاند که میتوانند دربهایی با ابعاد بزرگ را به حرکت درآورند. البته امروزه با به بازار آمدن موتورهای ساید، استفاده از این موتورها، خیلی کمتر شدهاست. همچنین موتورهای توبلار DC باقدرت ۱۰۰ کیلوگرم و بهصورت محدود در بازار موجود میباشند.
موتور توبلار 12 متری پاورلیفت
- این موتور 60 نیوتون برمتر مربع قدرت داشته و برای درب هایی تا 12 متر مربع مورد استفاده قرار می گیرد.
- بیشترین عرض برای نصب این موتور توبلار 2/5 متر می باشد.
- توان این موتور 250 وات می باشد.
- درام مورد استفاده برای این موتور 3 اینج می باشد، که اصطلاحاً دارم 80 گفته می شود.
- یشترین ارتفاع بازشو درب تا 4 متر می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید موتور توبلار 12 متری پاورلیفت به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
موتور توبلار 100 نیوتون پاورلیفت
- این موتور 100نیوتون برمتر مربع قدرت داشته و برای درب هایی تا 14 متر مربع مورد استفاده قرار می گیرد.
- بیشترین عرض برای نصب این موتور توبلار 4 متر می باشد.
- توان این موتور 350 وات می باشد.
- درام مورد استفاده برای این موتور 3 اینج می باشد، که اصطلاحاً دارم 80 گفته می شود.
- یشترین ارتفاع بازشو درب تا 6 متر می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید موتور توبلار 100 نیوتون پاورلیفت به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
موتور توبلار 140 نیوتون پاورلیفت
- این موتور 140 نیوتون برمتر مربع قدرت داشته و برای درب هایی تا 18 متر مربع مورد استفاده قرار می گیرد.
- بیشترین عرض برای نصب این موتور توبلار 4 متر می باشد.
- توان این موتور 420 وات می باشد.
- درام مورد استفاده برای این موتور 3 اینج می باشد، که اصطلاحاً دارم 80 گفته می شود.
- یشترین ارتفاع بازشو درب تا 6 متر می باشد.
جهت خرید موتور توبلار 140 نیوتون پاورلیفت به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور توبلار 160 نیوتون پاورلیفت
- این موتور 160 نیوتون برمتر مربع قدرت داشته و برای درب هایی تا 22 متر مربع مورد استفاده قرار می گیرد.
- بیشترین عرض برای نصب این موتور توبلار 4/5 متر می باشد.
- توان این موتور 470 وات می باشد.
- درام مورد استفاده برای این موتور 3 اینج می باشد، که اصطلاحاً دارم 80 گفته می شود.
- یشترین ارتفاع بازشو درب تا 6 متر می باشد.
جهت خرید موتور توبلار 160 نیوتون پاورلیفت به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور توبلار 100 نیوتون آرتور
- این موتور 100 نیوتون برمتر مربع قدرت داشته و برای درب هایی تا 14 متر مربع مورد استفاده قرار می گیرد.
- بیشترین عرض برای نصب این موتور توبلار 4 متر می باشد.
- توان این موتور 350 وات می باشد.
- درام مورد استفاده برای این موتور 3 اینج می باشد، که اصطلاحاً دارم 80 گفته می شود.
- یشترین ارتفاع بازشو درب تا 6 متر می باشد.
جهت خرید موتور توبلار 100 نیوتون آرتور به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور توبلار 140 نیوتون آرتور
- این موتور 140 نیوتون برمتر مربع قدرت داشته و برای درب هایی تا 18 متر مربع مورد استفاده قرار می گیرد.
- بیشترین عرض برای نصب این موتور توبلار 4 متر می باشد.
- توان این موتور 420 وات می باشد.
- درام مورد استفاده برای این موتور 3 اینج می باشد، که اصطلاحاً دارم 80 گفته می شود.
- یشترین ارتفاع بازشو درب تا 6 متر می باشد.
جهت خرید موتور توبلار 140نیوتون آرتور به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور توبلار پرسرعت high speed
با توجه به توضیحی که در رابطه با موتورهای توبلار ذکر گردید، این نمونه موتورها در مکانهای خاص با شرایط متفاوت نصب میگردد.
در این قسمت قصد داریم یک نمونه متفاوت و منحصر به فرد را معرفی نماییم موتور توبلار پرسرعت برای مکانهایی استفاده میشود که کاربر بخواهد در مدت زمان کوتاهی درب را باز و بسته نماید.
این نمونه از موتورها دارایی سرعت دوارانی ۵.۴ دور در دقیقه می باشد و با توان واقعی ۸۰ نیوتن بر متر مربع به بازار عرضه میگردد؛ این نمونه از موتورها برای دربهایی تا عرض ۴ متر و ارتفاع ۴ متر قابل استفاده میباشد.
مهمترین نکته در زمان اتخاب این موتور دقت کردن به نوع تیغه میباشد.
با توجه به سرعت بالای موتور توبلار HIGH SPEED فشار وارد شده روی قلابهای تیغه بیشتر از موتورهای معمولی بوده و نمیتوان این موتورها را با تیغههای سبک و ارزان ارزان قیمت مورد استفاده قرار داد؛ لذا جهت استفاده ازاین موتورها از تیغههای آپولو پلاس باید استفاده کرد.
موتور توبلار پرسرعت high speed
- این موتور 80 نیوتون برمتر مربع قدرت داشته و برای درب هایی تا 16 متر مربع مورد استفاده قرار می گیرد.
- بیشترین عرض برای نصب این موتور توبلار 4 متر می باشد.
- توان این موتور 350 وات می باشد.
- درام مورد استفاده برای این موتور 3 اینج می باشد، که اصطلاحاً دارم 80 گفته می شود.
- یشترین ارتفاع بازشو درب تا 4 متر می باشد.
- این موتور دارای سرعت دوارانی ۵.۴ دور در دقیقه می باشد.
جهت خرید موتور توبلار پرسرعت high speed به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
مزایای موتورهای توبلار
- موتورهای توبلار در زمان کارکرد صدای کمی تولید میکنند.
- در مکانهایی که بهخاطر نصب دربهای ویترینی امکان بستن رول کرکره به سمت داخل وجود ندارد و بایستی رول درب به سمت بیرون باشد، برای امنیت بالاتر، بهتر است از موتورهای توبلار استفاده شود.
- به دلیل قرارگرفتن موتورهای توبلار درون شافت، نمای ظاهری ساختمان بهتر میباشد. همچنین فضای کمتری را اشغال میکند.
- این دسته از موتورها در زمان قطعی برق با استفاده از یک آچار مخصوص بهصورت دستی، درب را بالا و پایین میکنند.
نحوه نصب موتور توبلار
نصب موتور توبلار با موتور ساید متفاوت میباشد. همانطور که از اسم موتورهای توبلار مشخص است، این موتورها، موتورهای لولهای هستند. بدین معنی که خود موتور درون شافت قرار میگیرد. پس از اندازه زدن و برش شافت بهاندازه موردنیاز، موتور را داخل شافت نصب میکنیم. موتورهای توبلار بهصورت کامل در شافت قرار میگیرند و بهوسیله چند عدد پیچ بر روی شافت محکم میشوند. پس از اینکه در یک سمت شافت، موتور را نصب و محکم کردیم، در سمت دیگر شافت، اندکپ را نصب میکنیم. اندکپ یک هرزگرد است که وقتی موتور، از یک جهت شافت را میچرخاند، اندکپ در سمت دیگر شافت نصب و محکم شده تا عملیات دورانی شافت صورت پذیرد. تمامی این مراحل بر روی زمین و در ابتدا انجام میگیرد. در مرحله بعد، نوبت نصب صفحه پلیتهای موتور توبلار میرسد. موتور توبلار بر خلاف موتور ساید، دو صفحه پلیت مشابه به هم دارد که دلیل آن هم ایناست که موتور توبلار درون شافت نصب میشود؛ اما در موتور ساید موتور بر روی صفحه پلیت نصب میشد.
صفحه پلیتهای موتور توبلار هم مانند صفحه پلیتهای موتور ساید باید بر روی پروفیلهایی که در اطراف دهنه درب قرار گرفتهاند نصب شوند. همچنین در ابتدا باید مرکز صفحه پلیتها را مشخص کنیم و در هنگام نصب، مرکز دو صفحه پلیت در یک راستا قرار گیرند. مثل موتور ساید همراستا کردن مرکز صفحه پلیتها را با شیلنگ تراز یا تراز لیزری انجام میدهیم. پس از نصب صفحه پلیتها نوبت به پایه ستارهای یا براکت میرسد. برای این منظور نیاز به دو پایه ستارهای داریم تا بر روی صفحه پلیتها نصب کنیم. دو پایه ستارهای بر روی دو صفحه پلیت جوش داده میشوند و در صفحه پلیت سمت موتور، شافت خروجی موتور و در صفحه پلیت سمت هرزگرد، شافت خروجی هرزگرد، درون این پایه ستارهایها قرار میگیرد. در این مرحله کار به انتها میرسد و شافت موردنظر که موتور توبلار و اندکپ هم بر روی آن نصب شدهبود را با پایه ستارهایها تنظیم و در محل خود در بالای درب قرار میدهیم.
موتورهای ساید
موتور ساید بیرون از شافت و در کنار آن نصب میشود. طراحی این موتورها بهگونهای است که برای استفاده در دربهای کوچک و بزرگ مناسب میباشند. موتورهای ساید بیشترین استفاده را در صنعت دربهای کرکرهای اتوماتیک دارند.
این موتورها با قدرتهای 300، 500، 600، 800، 1000، 1200، 1300 و 1500 کیلوگرم در بازار موجود هستند. معمولاً موتورهای ساید از ۳۰۰ کیلو تا ۱۰۰۰ کیلو تکفاز و موتورهای با قدرتهای بیشتر از هزار کیلوگرم سهفاز میباشند.
موتور ساید 300 کیلوگرم بالت
- موتور ساید 300 کیلوگرم بالت با برق 220 ولت راهاندازی شده و 495 وات توان دارد.
- این موتور 300 کیلوگرم قدرت داشته وتا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 300 کیلوگرم بالت 6.8 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 300 KG
- قدرت : 300 کیلوگرم
- توان : 495 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی : 6.8 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 300 کیلوگرم بالت به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 500کیلوگرم بالت
- موتور ساید 500 کیلوگرم بالت با برق 220 ولت راهاندازی شده و 615 وات توان دارد.
- این موتور 500 کیلوگرم قدرت داشته وتا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 500 کیلوگرم بالت 6.8 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 500 KG
- قدرت : 500 کیلوگرم
- توان : 615 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی 6.8 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 500 کیلوگرم بالت به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 300 کیلو گرم پاورلیفت
- موتور ساید 300 کیلوگرم پاورلیفت با برق 220 ولت راهاندازی شده و 456 وات توان دارد.
- این موتور 300 کیلوگرم قدرت داشته و تا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 300 کیلوگرم پاورلیفت 6.8 دور بر دقیقه میباشد
- مدل : AC 300 KG
- قدرت : 300 کیلوگرم
- توان : 200 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی 6.8 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 300 کیلوگرم پاورلیفت به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 600 کیلوگرم پاورلیفت
- موتور ساید 600 کیلوگرم پاورلیفت با برق 220 ولت راهاندازی شده و 535 وات توان دارد.
- این موتور 600 کیلوگرم قدرت داشته و تا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 600 کیلوگرم پاورلیفت بالت 6.8 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 600 KG
- قدرت : 600 کیلوگرم
- توان : 535 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی 6.8 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 600 کیلوگرم پاورلیفت به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 300 کیلوگرم پاورلیفت(مس)
- موتور ساید 300 کیلوگرم پاورلیفت با برق 220 ولت راهاندازی شده و 456 وات توان دارد.
- این موتور 300 کیلوگرم قدرت داشته و تا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 300 کیلوگرم پاورلیفت بالت 6.8 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 300 KG
- قدرت : 300 کیلوگرم
- توان : 456 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
جهت خرید موتورساید 300 کیلوگرم پاورلیفت مس به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 600 کیلوگرم پاورلیفت(مس)
- موتور ساید 600 کیلوگرم پاورلیفت مس با برق 220 ولت راهاندازی شده و 535 وات توان دارد.
- این موتور 600 کیلوگرم قدرت داشته و تا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 600 کیلوگرم پاورلیفت بالت 6.8 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 600 KG
- قدرت : 600 کیلوگرم
- توان : 535 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی 6.8 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 600 کیلوگرم پاورلیفت مس به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 300 کیلوگرم دیسکاوری
- موتور ساید 300 کیلوگرم دیسکاوری با برق 220 ولت راهاندازی شده و 495 وات توان دارد.
- این موتور 300 کیلوگرم قدرت داشته و تا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 300 کیلوگرم دیسکاوری 6.8 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 300 KG
- قدرت : 300 کیلوگرم
- توان : 495 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی 6.8 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 300 کیلوگرم دیسکاوری به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 600 کیلوگرم دیسکاوری
- موتور ساید 600 کیلوگرم دیسکاوری با برق 220 ولت راهاندازی شده و 535 وات توان دارد.
- این موتور 600 کیلوگرم قدرت داشته وتا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 600 کیلوگرم دیسکاوری 6.8 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 600 KG
- قدرت : 600 کیلوگرم
- توان : 535 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی 6.8 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 600کیلوگرم دیسکاوری به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 300 کیلوگرم دیسکاوری باطری دار
- موتور ساید 300 کیلوگرم دیسکاوری باطریدار با برق 24ولت راهاندازی شده و 456 وات توان دارد.
- این موتور 300 کیلوگرم قدرت داشته وتا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 300 کیلوگرم دیسکاوری 6.8 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 300 KG
- قدرت : 300 کیلوگرم
- توان : 456وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی : 6.8 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 300 کیلوگرم دیسکاوری باطری دار به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 600 کیلوگرم دیسکاوری باطری دار
- موتور ساید 600 کیلوگرم دیسکاوری باطری دار با برق 24ولت راهاندازی شده و 535 وات توان دارد.
- این موتور 600 کیلوگرم قدرت داشته وتا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 600 کیلوگرم دیسکاوری 6.8 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 600 KG
- قدرت : 600 کیلوگرم
- توان : 535 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی : 6.8 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 600 کیلوگرم دیسکاوری باطری دار به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 300 کیلوگرم آرتور
- موتور ساید 300 کیلوگرم آرتور با برق 220 ولت راهاندازی شده و 495 وات توان دارد.
- این موتور 300 کیلوگرم قدرت داشته وتا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 300 کیلوگرم آرتور 6.8 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 300 KG
- قدرت : 300 کیلوگرم
- توان : 495 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی 6.8 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 300 کیلوگرم آرتور به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 600 کیلوگرم آرتور
- موتور ساید 600 کیلوگرم آرتور با برق 220 ولت راهاندازی شده و 654 وات توان دارد.
- این موتور 600 کیلوگرم قدرت داشته وتا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 600 کیلوگرم آرتور 5.4 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 600 KG
- قدرت : 600 کیلوگرم
- توان : 654وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی 5.4 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 600کیلوگرم آرتور به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 300 کیلوگرم کلاسیک پرو ( مسی )
- موتور ساید 300 کیلوگرم کلاسیک پرو با برق 220 ولت راه اندازی شده و 200 وات توان دارد.
- مهم ترین ویژگی این موتور دارا بودن سیم پیچ صدر صد صد مس می باشد.
- این موتور به واسطه داشتن سیم پیچ مس می تواند گزینه مناسبی برای درب های بزرگ تر و یا محل های پر تردد تر باشد.
- این موتور 300 کیلوگرم قدرت داشته وتا 6 متر ارتفاع را باز و بسته می نماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 300 کیلوگرم کلاسیک پرو 5.4 دور بر دقیقه می باشد.
- مدل : AC 300 KG
- قدرت : 300 کیلوگرم
- توان : 200 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی 5.4 دور در دقیقه
جهت خریدموتور ساید 300 کیلوگرم کلاسیک پرو مسی به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 600 کیلوگرم کلاسیک پرو( مسی )
- موتور ساید 600 کیلوگرم کلاسیک پرو با برق 220 ولت راهاندازی شده و 300 وات توان دارد.
- مهم ترین ویژگی این موتور دارا بودن سیم پیچ صدر صد صد مس می باشد.
- این موتور به واسطه داشتن سیم پیچ مس می تواند گزینه مناسبی برای درب های بزرگ تر و یا محل های پر تردد تر باشد .
- این موتور 600 کیلوگرم قدرت داشته وتا 6 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 4 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 600 کیلوگرم کلاسیک پرو 5.4 دور بر دقیقه می باشد.
- مدل : AC 600 KG
- قدرت : 600 کیلوگرم
- توان : 300 وات
- بیشترین بازشو : 6 متر
- سرعت دورانی 5.4 دور در دقیقه
جهت خریدموتور ساید 600 کیلوگرم کلاسیک پرو مسی به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
جهت خرید موتورساید 300 کیلوگرم تور به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
جهت خرید موتورساید 600کیلوگرم تور به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور های ساید سنگین
موتورهای ساید سنگین با قدرتهای ۸۰۰ کیلوگرم تا ۱۵۰۰ کیلوگرم ساخته شدهاند که میتوانند درب هایی با ابعاد بزرگ و وزن بالا را به حرکت در بیاورند. به این نمونه از موتورها، موتور های صنعتی گفته می شود که پایه گیربکس نداشته و مستقیم روی صفحه پلیت ها نصب می شوند. صفحه پلیت مورد استفاده برای موتورهای سنگین، ازنظر ابعاد،بزرگ تر از صفحه پلیت موتورهای سبک می باشند. درام مورد استفاده این موتورها از ۵ اینچ تا 6 اینچ می باشد. در موتور های 800 کیلوگرم دارم 5 اینچ و برای موتور های 1500 کیلوگرم از دارم های 6 اینچ استفاده می شود. برق ورودی موتورهای ۸۰۰ کیلوگرم ۲۲۰ و توان ۴۰۰ وات میباشد و تا ۸ متر ارتفاع را باز و بسته مینماید. برق ورودی موتورهای ۱۰۰۰ کیلوگرم تک فاز میباشد. موتورهای ۱۵۰۰ کیلوگرم با برق ۳ فاز کار میکنند و تا ۹ متر ارتفاع درب را باز و بسته مینمایند سیم پیچهای مورد استفاده در این موتورها از جنس آلومینیوم و مس میباشد.
موتور ساید 800 کیلوگرم پاورلیفت(مس)
- موتور ساید 800 کیلوگرم پاورلیفت مس با برق 220 ولت راهاندازی شده و 400 وات توان دارد.
- این موتور 800 کیلوگرم قدرت داشته و تا 8 متر ارتفاع را باز و بسته مینماید.
- درام مورد استفاده این موتور 5 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 800 کیلوگرم پاورلیفت بالت 4.3 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 800 KG
- قدرت : 800 کیلوگرم
- توان : 400 وات
- بیشترین بازشو : 8 متر
- سرعت دورانی 4.3 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 800 کیلوگرم پاورلیفت مس به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
موتور ساید 1500 کیلوگرم پاورلیفت(مس)
- موتور ساید 1500 کیلوگرم پاورلیفت مسی با برق سه فاز راهاندازی شده است.
- این موتور 1500 کیلوگرم قدرت داشته و تا 9 متر ارتفاع را باز و بسته می نماید.
- درام مورد استفاده این موتور 6 اینچ میباشد.
- سرعت موتور ساید 1500 کیلوگرم پاورلیفت 5.4 دور بر دقیقه میباشد.
- مدل : AC 1500 KG
- قدرت : 1500 کیلوگرم
- بیشترین بازشو : 9 متر
- سرعت دورانی : 5.4 دور در دقیقه
جهت خرید موتورساید 1500 کیلوگرم پاورلیفت مس به لینک رو به رو مراجعه فرمایید.
مزیتهای موتور ساید
همانطور که قبلاً اشاره کردیم امروزه در صنعت دربهای برقی موتورهای ساید بیشترین استفاده را دارا میباشند. در این قسمت از مقاله دلایل فراگیرشدن استفاده از موتورهای ساید را بیان میکنیم.
- از آنجاکه موتورهای ساید بیرون از شافت و بر روی صفحه پلیت خود نصب میشوند، بهراحتی در دسترس بوده و به هنگام سرویسهای دوره ای، دسترسی به آنها راحتتر بوده و عملیات تعمیر از نظر زمان و هزینه به صرفهتر میباشد.
- در موتورهای ساید، علاوه بر ترمزهای الکتریکی که در داخل موتور تعبیه شده، سیستم پاراشوت یا ترمز مکانیکی نیز وجود دارد و بهگونهای طراحی گردیده که در صورت عدم عملکرد صحیح موتور کرکرهبرقی، مانع از سقوط درب کرکرهبرقی شود.
- همانطور که اشاره شد، موتورهای ساید با قدرتهای مختلف از 300 تا ۱۵۰۰ کیلوگرم تولید میشوند که با وجود این گونه موتورها، دربهای برقی با هر سایزی و تا وزن حدود ۱۰۰۰ کیلوگرم بهراحتی باز و بسته میشوند.
- موتورهای ساید به گونهای طراحی شدهاند که در زمان قطعی برق توسط یک زنجیر و به راحتی، درب کرکرهبرقی را بالا و پایین کنند. البته موتورهای ساید باطریدار در زمان قطعی برق، از شارژ خود استفاده کرده و بهصورت اتوماتیک باز و بسته میشوند.
- موتورهای ساید DC بهگونهای طراحی شدهاند که میتوانند دربهای با ترددهای بالا را بهراحتی باز و بسته نمایند. همچنین در زمان قطع برق، با برق ذخیره در ups درب را بالا و پایین میکنند.
مقایسه موتورهای ساید و توبلار
- همانطور که قبلاً اشاره شد موتورهای توبلار درون شافت مونتاژ میشوند ولی موتورهای ساید بیرون از شافت و بر روی صفحه پلیت خود نصب میشوند. به همین دلیل در مکانهایی که با کمبود فضا مواجه هستیم، ممکن است تنها گزینهی ما، استفاده از موتورهای توبلار باشد.
- قطر رول مورداستفاده در موتورهای توبلار، نسبت به موتورهای ساید کمتر است. چراکه شافت مورداستفاده در موتورهای توبلار نسبت به موتورهای ساید کوچکتر میباشد.
- امروزه باتوجهبه افزایش قیمت موتورها در مواردی که امکان استفاده از هر دو نوع موتور وجود داشته باشد، استفاده از موتورهای توبلار از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست. بااینحال در حالت کلی بدون در نظر گرفتن قیمت، قدرت موتورهای ساید از توبلار بیشتر بوده و قدرت بیشتر موتور ساید، باعث عمر طولانیتر موتور ساید نسبت به موتور توبلار میشود.
- در حالت کلی مدت زمان باز و بستهشدن درب برقی در موتورهای توبلار، کمتر از موتورهای ساید است. بااینحال هر چه وزن درب برقی برای موتور نصبشده بیشتر شود، زمان باز و بستهشدن درب نیز بیشتر میشود.
- ازآنجاکه موتور ساید در کنار درب نصب میشود، ظاهر ساختمان را تحتتأثیر خود قرار میدهد.
- در حالت کلی موتورهای ساید نسبت به موتورهای توبلار قدرت بیشتری دارند و از نظر اقتصادی مقرون به صرفهتر هستند. همچنین در مواردی که محدودیت فضا نداشته باشیم، استفاده از موتورهای ساید بیشتر توصیه میشود.
عوامل مهم در انتخاب موتور کرکرهبرقی
اندازه درب
هرچه اندازه درب از لحاظ عرض یا ارتفاع بزرگتر باشد، از موتور کرکرهبرقی قویتری باید استفاده نمود. معمولاً برای دربهای بزرگ از موتورهای ساید استفاده میشود. هرچه اندازه درب بزرگتر باشد، قدرت موتور هم بیشتر میشود. درصورتیکه ارتفاع درب به 6 متر و بالاتر برسد، باید از موتورهای با وزن بالاتر از 600 کیلوگرم استفاده نمود. چراکه ماکسیمم ارتفاعی که موتورهای 300 و 600 کیلوگرم میتوانند بالا یا پایین کنند، تا 6 متر میباشد.
وزن تیغههای کرکرهبرقی
علاوه بر اندازه درب، وزن تیغه کرکرهبرقی را هم باید در نظر گرفت. وزن تیغههای کرکرهبرقی در هر مترمربع از 3 کیلوگرم تا وزنهای بالاتر از 10 کیلوگرم تولید میشوند. هرچه وزن کرکره برقی افزایش یابد، نیاز به استفاده از موتورهایی با توان بالاتر میباشد و در وزنهای بالاتر دقیقاً مثل ابعاد بزرگتر، موتورهای ساید جای موتورهای توبلار را میگیرند.
مقایسه توان در موتور های 300 کیلوگرم کرکره برقی
مقایسه توان در موتور های 500 کیلوگرم کرکره برقی
سرعت موردنیاز جهت باز و بستهشدن درب
محل قرارگیری موتور کرکرهبرقی ممکن است باعث ایجاد محدودیتهایی در انتخاب آن شود. معمولاً درصورتیکه سمت رول کرکرهبرقی به داخل باشد، اولین انتخاب، موتور ساید میباشد. اما درصورتیکه سمت رول کرکرهبرقی به بیرون باشد، مخصوصاً اگر ارتفاع درب کوتاه باشد، معمولاً موتور توبلار انتخاب میشود تا امنیت بیشتری داشته باشد. بااینحال درصورتیکه موتور توبلار از لحاظ قدرت، جوابگوی کار ما نباشد، از موتور ساید انتخاب شده و برای امنیت بالاتر، از کاور موتور ساید استفاده میشود تا بر روی موتور بسته شده و امکان سرقت را کاهش دهد. بااینحال حتی اگر سمت رول کرکره برقی به داخل باشد، ممکن است فضای کافی برای نصب موتور ساید نباشد و به اجبار از موتور توبلار استفاده کنیم.
موتورهای ساید و توبلار با سرعتهای متفاوتی تولید و به بازار عرضه میشوند و باتوجهبه کارایی یا محل نصب درب، سرعت موردنظر موتور را انتخاب میکنیم. به طور مثال در سازمان آتشنشانی به دلیل اهمیت موضوع سرعت باز و بستهشدن درب، نیاز به استفاده از موتورهای کرکره برقی پرسرعت میباشد. معمولاً موتورهای پرسرعت، هم بهصورت ساید و هم توبلار تولید میشوند.
مقایسه سرعت در موتور های 300 کیلوگرم کرکره برقی
مقایسه سرعت در موتور های 600 کیلوگرم کرکره برقی
میزان باز و بستهشدن درب
هر چه میزان تردد شبانهروزی درببرقی بیشتر شود، باید از موتور کرکرهبرقی با قدرت و کیفیت بهتر استفاده شود. معمولاً در مکانهایی که میزان باز و بستهشدن درب برقی بالا میباشد، از موتورهای کرکرهبرقی با جنس سیمپیچ مس استفاده میشود. سیمپیچ موتورهای معمولی، آلومینیومی میباشد که در مقایسه با موتورهای سیمپیچ مسی مقاومت دمایی بسیار کمتری دارند. هرچه درب برقی بیشتر باز و بسته شود، دمای سیمپیچ موتورها زودتر بالا میرود و باعث فرسودگی موتور میشود. بنابراین برای دربهای برقی با ترددهای بالا، استفاده از موتورهای کرکره برقی با سیمپیچ آلومینیومی توصیه نمیشود.
نحوه نصب موتورهای ساید
قبل از نصب موتورهای ساید، اولین کاری که باید انجام شود، نصب پروفیلها در دیوارههای مجاور درب است. پس از نصب پروفیلها باید صفحه پلیتهای موتور ساید را بر روی پروفیلها نصب کنیم. نکته مهم در نصب صفحه پلیتها این است که مرکز صفحه پلیتها باید در یک راستا قرار گیرد. به همین خاطر، زمانیکه میخواهیم صفحه پلیتها را نصب کنیم، مرکز صفحه پلیتها را مشخص میکنیم و با استفاده از شیلنگ تراز یا تراز لیزری به نحوی صفحه پلیتها را تنظیم و نصب میکنیم که مرکز صفحه پلیتها در یک راستا قرار گیرند.
ما به این دلیل این کار را انجام میدهیم تا زمانی که شافت نصب شد، شافت مورداستفاده باید کاملاً تراز باشد تا از آسیبهای جدی بعدی جلوگیری شود.
پس از نصب صفحه پلیتها، شافت را به کمک یراقآلات جانبی بین دو صفحه پلیت نصب میکنیم. در نهایت خود موتور را بر روی صفحه پلیت مخصوص خود نصب میکنیم و زنجیر موتور را رگلاژ مینماییم. همانطور که قبلاً گفتیم صفحه پلیتهای موتور ساید با همدیگر متفاوت هستند به صفحه پلیتی که موتور ساید بر روی آن نصب میشود صفحه پلیت سمت موتور و به صفحه پلیت قرار گرفته در طرف مقابل، صفحه پلیت سمت هرزگرد گفته میشود.
بعد از اینکه موتور بر روی صفحه پلیت نصب شد نوبت به نصب مدار فرمان میرسد. پس مدار فرمان را بر روی موتور وصل میکنیم و در نهایت ریموتهای مدار فرمان را بر روی آن ست (تنظیم) میکنیم.