فهرست محتوا
کرکرههای آلومنیوم چیست؟
کرکرههای آلومنیوم از بههمپیوستن تیغههای آلومنیوم تشکیل میشود. منظور از بههمپیوستن تیغهها، همان مونتاژ کردن تیغهها میباشد.
تیغههای کرکره آلومنیومی را با توجه به جنس مواد اولیه، سایز، وزن و شکل ظاهری دستهبندی مینماییم.دربها زمانیکه کامل جمع میشوند به صورت رول درمیآیند. این رول را میتوان طوری نصب نمود که دقیقا زیر سقف قرار گیرد. مزیت اصلی این نمونه از دربها ایناست که، هیچ فضای مفیدی از ملک را به خود اختصاص نمیدهند و همچنین پس از بسته شدن بهطور کامل محل موردنظر را میپوشانند. این 2 مزیت باعث شد تا دربهای کرکرهای، جایگزین مناسبی برای بسیاری از دربهای قدیمی باشند.
فولاد همیشه یک آلیاژ قوی، محکم و مهمتر از همه، مقرونبهصرفه بوده است. با این حال وقتی صحبت از درب فولادی میشود، مقرونبهصرفه بودن به معنای «ارزان» نیست. باتوجهبه با افزایش چشمگیر قیمت آلومینیوم، در حال حاضر نهتنها اینکه قیمت تیغههای فولادی بالاتر از تیغههای آلومینیومی نیست، بلکه پایینتر هم است. علاوه بر این در مقایسه با وزن دربهای کرکرهای آلومینیومی، کرکرههای فولادی از لحاظ وزنی بسیار سنگینتر از کرکرههای آلومینیومی بوده که استحکام آن را نهتنها به دلیل وزن، بلکه به دلیل استحکامی که فولاد دارد، چندبرابر میکند. فولاد همچنین آلیاژی است که بهراحتی قابلبازیافت می باشد، بنابراین برای محیطزیست نیز انتخاب مناسبی است.
از آنجایی که سارقان معمولاً به مکانهایی با دسترسی راحتتر میروند، کرکرههای فولادی OKER، مانعی بر سر راه هر متجاوزی است که به فکر دسترسی به محل باشد. استحکام کرکرههای فولادی دلیلی است که نسبت به سایر کرکرهها نقش سد غیر قابل شکستی را برای سارقین خواهد داشت و امید آنها را به یأس تبدیل میکند.
روش های تولید تیغه های آلومینیوم
پروسه تولید کلیه پروفیلهای آلومنیومی که بصورت طولی تولید میشوند، پروسه اکستروژن میباشد. این روش به زبان ساده، ساخت قطعات از طریق فشار دادن ماده از درون یک قالب، با سطح مقطع ثابت است. اولین پروفیلهای که به روش اکستروژن تولید شد، لولهها بودند که تاریخچه تولید آنها با روش اکستروژن به بیش از دو قرن پیش میرسد. پس از آن روزبهروز استفاده از پرسهای اکستروژن در صنعت بیشتر شد و در صنعت آلومینیوم انواع پروفیلها از جمله پروفیل تیغه کرکره بدین روش تولید گردید در شکلدهی به روش اکستروژن، بیلت آلومینیوم درون کورههای برقی تا دمای خمیری شدن گرم میشوند و سپس وارد دستگاه اکستروژن شده و تحتفشار پرس، هنگام خروج از قالب، شکل قالب را به خود میگیرد. پروفیل تیغه کرکره پس از خروج از پرس اکستروژن در سایز دلخواه برش خورده و جهت عملیات حرارتی با هدف بالا بردن سختی تیغه، وارد کورههای مخصوص میشوند. پس از بالا بردن استحکام تیغهها، عملیات رنگآمیزی آنها انجام میشود.
بیلت آلومینیوم
مواد اولیه آلومنیوم مورد استفاده در روش اکستروژن را بیلت میگوییم. بیلت آلومینیومی نوعی شمش آلومینیومی است که جزء محصولات نیمه ساخته ریختهگری آلومینیوم محسوب میشود و در صنایع اکستروژن کاربرد دارد. با توجه به سایز پرس اکستروژن، سایز بیلت مشخص میشود. بعنوان مثال بیلتهای 4 اینچ و 5 اینچ و 7 اینچ بیشترین استفاده را دارند. نمونههای مختلفی از بیلت با آلیاژهای متفاوت تولید میشود که با توجه به میزان استحکام مورد نیاز در پروفیل مورد نظر، نوع بیلت را انتخاب میکنیم.
انواع بیلت
- بیلت وارداتی: مانند بیلت دوبال، روسال، تالکو، و… که امروزه در صنعت کرکرههای آلومینیومی استفاده نمیشود.
- بیلت استاندارد: این بیلت محصول ایرالکو و المهدی میباشد که در بازار با نام بیلت استاندارد شناخته میشود.
- بیلت DC: بیلتهای تولیدشده از آلومینیوم به روش ریختهگری DC میباشد. عمدتاً بخاطر ایجاد تمایز با محصولات دو شرکت ایرالکو و المهدی، از این اصطلاح استفاده میشود.
- بیلت ذوب مجدد یا تبدیلی: بیلتهای هستند که از ذوب مجدد ضایعات آلومینیوم تولید میشوند. بزرگترین عیب این بیلتها، عدم توانایی آلیاژبندی صحیح آنها است.
جهت تولید تیغه کرکره معمولاً از دسته (بیلت استاندارد) و دسته چهارم (بیلت تبدیلی) استفاده میشود. تیغههای تولید شده توسط بیلت استاندارد را تیغه استاندارد و تیغههای تولید شده توسط بیلت تبدیلی را تیغه تبدیلی مینامیم.
- همانطور که از اسم این تیغهها مشخص است، تیغههای استاندارد از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. ولی به دلیل قیمت تمام شده کمتر، تیغههای تبدیلی بیشتر مورداستفاده قرار میگیرند.
کرکرههای برقی از لحاظ جنس آلیاژ مورداستفاده
تیغههای کرکره برقی آلومینیومی را از لحاظ کیفیت آلیاژ مورد استفاده، با توجه به نوع بیلت مصرفی میتوان به سه دسته تقسیمبندی کرد.
کرکره های برقی استاندارد
این تیغهها از نظر آلیاژ مورد استفاده دارای بالاترین کیفیت هستند و از بیلت استاندارد 6063 تولید میگردند. همچنین کمترین میزان صدا را در زمان کارکرد درب تولید میکنند و از لحاظ استحکام، باکیفیتترین نوع تیغههای کرکره آلومنیومی هستند.
کرکره های برقی آلیاژی
این نمونه از تیغهها از بیلتهای ذوب مجدد یا تبدیلی تولید میشوند. همانطور که از نام این بیلتها مشخص میباشد؛ آنها از ذوب ضایعات آلومنیومی و ریختهگری مجدد آنها تولید میشوند. این نمونه از تیغه را بیشتر با نام تیغه تبدیلی معرفی میکنیم. در بین تمام تیغههای مورد استفاده در صنعت کرکرههای برقی، این نوع تیغهها، کمترین میزان کیفیت را دارند.
تیغههای آلیاژی از نظر سر و صدا و کیفیت، با هم متفاوت هستند. این تفاوت دلایل زیادی میتواند داشته باشد. یک دلیل آن میتواند عدم مهارت ریختهگران و عدم انجام صحیح فرایند ذوبریزی باشد. دلیل دیگر میتواند عدم افزودن صحیح و به اندازه سایر آلیاژهای مورد نیاز به هنگام فرایند ریختهگری باشد. البته کیفیت ضایعات مورد استفاده یا به عبارتی نوع آلیاژ آنها نیز بسیار تاثیر گذار میباشد. این نمونه از تیغهها، ارزانترین نوع تیغه کرکرهها میباشند.
انواع تیغه های کرکره برقی از لحاظ شکل ظاهری
. شکل ظاهری تیغه ها از نظر قوس
تیغههای کرکره برقی از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته تقسیمبندی میشوند.
تیغههای تخت و تیغههای قوسدار
نمونههای ابتدایی دربهای کرکرهای با تیغههای تخت تولید میگردید؛ که در ادامه تیغههای قوسدار بدلیل کارکرد بهتر جایگزین آنها شدند. مزیت اصلی تیغههای قوسدار، رول شدن شکیلتر و بهتر، نسبت به تیغههای تخت در هنگام جمع شدن میباشد.
در عکس بعد هر دو تیغه رو کنار هم قرار داده ایم
شکل ظاهری تیغه ها از نظر سطح بیرونی
سطح بیرونی تیغه که نمای اصلی آن میباشد، در طرحهای مختلفی طراحی میشوند. در یک سری از قالبها این سطح صاف، یکدست است و در دیگر نمونهها روی سطح تیغه بهوسیله یک سری خطوط، تیغهها متفاوت شدهاند؛ که میتواند یک، دو یا سه خط داشته باشند. این تفاوت در سطح تیغه فقط ظاهری بوده و در کیفیت تیغه تأثیری ندارد.
شکل ظاهری تیغه ها از نظر شکل قلاب
تیغههای کرکره توسط قلابهای آنها به هم متصل یا اصطلاحاً مونتاژ میشوند.قلاب بالا تیغه که آن را عصایی یا (نری) نیز مینامیم معمولاً بهصورت گرد طراحی میشود.قلاب پایین تیغه که آن را مادگی مینامیم به شکلهای گرد یا زاویهدار میباشند؛ که قلابهای زاویهدار میتوانند به شکل v یا L تولید شوند. ضخامت این قلابها در طول عمر دربهای کرکرهای بسیار مؤثر میباشد.
.شکل ظاهری تیغه های از نظر تعداد جداره
تیغههای کرکره برقی معمولاً از هر جنسی که باشد، بهصورت تکجداره و یا دوجداره تولید میشوند. به عنوان مثال تیغههای آلومینیومی معمولا بهصورت دوجداره تولید میشوند و تکجداره بودن آنها استحکام لازم را نخواهد داشت. اما برای تیغههای فولادی که دارای استحکام بالاتری هستند، شرایط برای ساخت تیغه تکجداره مهیا میباشد. البته در وب سایت آنلاین کرکره، خرید کرکره برقی آلومینیوم به صورت دوجداره و تیغه فولادی به صورت تک جداره در امکان پذیر می باشد . پیشنهاد میشود اگر قصد دارید اطلاعات بیشتر درباره تیغههای فولادی کسب نمایید، مقاله ی تیغه فولادی را که در وب سایت درج شده مطالعه فرمایید.
. شکل ظاهری تیغه ها از نظر تعداد پل
همانطور که در قسمت قبلی توضیح دادیم، تیغههای آلومنیومی بصورت دو جداره تولید میشوند. معمولا بین جدارههای این تیغهها، با هدف افزایش استحکام، یکسری جان طراحی میشود. این جانها را در این صنعت با نام پل معرفی میکنیم. تیغههای کرکره برقی بهصورت تک پل، دوپل، سه پل و چهار پل تولید میشوند. امروزه مصرف تیغههای دو پل و سه پل از دو مورد دیگر بیشتر است. قاعدتاً هرچه تعداد پلها بیشتر باشد، بایستی استحکام تیغه بهتر شود؛ ولی این مقوله بهتنهایی نمیتواند بیانگر استحکام تیغه باشد. به عنوان مثال یک سری از تولیدکنندگان، تیغههای چهار پل ولی با ضخامت پایینتر تولید مینمایند که میتواند در مقایسه با یک تیغه تک پل یا دو پل با ضخامت بیشتر ضعیفتر باشد.
. شکل ظاهری تیغه ها از نظر سایز
منظور از سایز تیغه، ارتفاع تیغه میباشد. مثلاً وقتی میگوییم تیغه هشتسانتی، بدین منظور است که وقتی تیغه به حالت ایستاده باشد، هشت سانتیمتر (البته بدون درنظرگرفتن عصایی تیغه) است. تیغههای کرکره برقی از لحاظ سایز بهصورت زیر دستهبندی میشوند:
- تیغههای 1 سانت و 2 سانت و 3 سانت که بیشتر آنها را با نام غضروف میشناسیم. غضروفها بیشتر در میان تیغههای بزرگتر مونتاژ میشوند. و به ندرت بهتنهایی بعنوان کرکره نصب میشوند.
- تیغههای 6 سانتیمتر (معروف به تیغه 60)
- تیغههای 8 سانتیمتر (معروف به تیغه 80)
- تیغههای 10 سانتیمتر (معروف به تیغه 100)
- تیغههای 14 سانتیمتر (معروف به تیغه 140)
البته یکسری از تولیدکنندگان، تیغهها را در سایزهای دیگری نیز طراحی نمودهاند که چون بصورت اختصاصی طراحی شدهاند خیلی مورد استفاده قرار نگرفتند مانند تیغههای 9 سانتی.
با توجه به پارامترهای ذکر شده، انواع کرکرههای آلومینیومی موجود در بازار را در ادامه شرح و مورد بررسی خواهیم داد.
انواع کرکرههای آلومینیوم
تیغه کرکره برقی آلومینیوم 60 قوس دار
با توجه به توضیحاتی که در قسمت قبل در مورد انواع تیغههای کرکرهبرقی از لحاظ شکل ظاهری دادهشد، این نمونه تیغهها دارای ارتفاع 6 سانتی متر میباشند و معمولا به صورت تک پل تولید میشوند. کارایی تیغههای 6 سانتیمتر معمولا برای دهنه دربهای کوچک بوده است. به عنوان مثال این تیغهها برای حفاظ پنجرهها مورد استفاده قرار میگرفت. امروزه این نمونه از تیغهها کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
تیغه کرکره برقی آلومینیوم 80 قوس دار
این نمونه از تیغهها دارای ارتفاع ۸ سانتیمتر یا ۸۰ میلیمتر هستند. تیغههای 80 قوس نسبت به سایر تیغههای آلومینیوم عمومیت بیشتری دارند و بیشترین مصرف بازار را به خود اختصاص دادهاند. به همین سبب تنوع این تیغهها از لحاظ شکل ظاهری بسیار بالاتر از سایر تیغهها میباشد و پارامترهای شکل ظاهری نظیر تعداد پل، شکل قلاب و شکل سطح بیرونی آن در اشکال متفاوت تولید میشوند. امکان تولید تیغههای 80 قوسدار در رنج وزنی 3.5 کیلوگرم تا 8 کیلوگرم وجود دارد. بسته به نوع جنس، کیفیت و وزن تیغه این نمونه از کرکرههای آلومینیوم میتوانند تا ابعاد 6 متر برای عرض و ارتفاع مورداستفاده قرار گیرند. البته با توجه به قیمت مواد اولیه، تولید این نمونه از کرکرهها برای وزنهای بالاتر از 5.5 کیلوگرم مقرون بهصرفه نمیباشد.
بنابراین برای ابعاد بالاتر از 25 مترمربع، جایگزین کردن نمونههای دیگر،هم از نظر فنی و هم از نظر اقتصادی موجهتر میباشد.
تیغه کرکره برقی آلومینیوم 100 قوس دار
تیغههای کرکره برقی ۱۰۰ قوسدار دارای ارتفاع ۱۰ سانتیمتر یا 100 میلیمتری میباشند. تیغههای 100 قوسدار با در نظر گرفتن جنس و وزن آنها برای دربهای بزرگتر هم قابل نصب میباشند. این تیغهها معمولاً بهصورت دو پل در بازار تولید میشوند. با اینحال بهصورت تک پل یا تعداد پل بیشتر هم قابل تولید میباشند.
با توجه به بزرگتر بودن این تیغهها نسبت به تیغههای 80 و یا 60 میلیمتر، استحکام تیغههای ۱۰ سانتیمتر بسیار بیشتر است. البته این قیاس همیشه صادق نبوده و پارامترهای مختلفی از جمله نوع بیلت مصرفی و وزن هر مترمربع تیغه، بر این موضوع تاثیرگذار میباشد. همانطور که در قسمتهای قبلی توضیح دادیم، نوع بیلت مصرفی، بیشترین تاثیر را در کیفیت کرکرههای آلومینیوم دارد. به عنوان مثال چنانچه یک درب آلومینیومی را یکبار با تیغه 80 استاندارد و یکبار با تیغه 100 تبدیلی در شرایط یکسان وزنی مورد آزمایش قرار دهیم، استحکام و طول عمر تیغه هشتادی که از بیلت استاندارد تولید شده، بالاتر میباشد. برای انتخاب نوع کرکرهی آلومینیومی، ابعاد درب، بودجه تعلق گرفته، شرایط آب و هوایی و… بایستی مد نظر گرفته شود.
تمام توضیحات مربوط به مقایسه تیغههای 80 و 100 که در پاراگراف بالا شرح داده شد، میتواند در ادامه بحث به همین صورت برای تمامی نمونههای کرکرههای آلومینیومی مورد بحث قرار گیرد.
تیغه کرکره برقی آلومینیوم پانچ
در برخی از مکانهایی که دربهای کرکرهای برقی نصب میگردد، با توجه به نوع کاربری این دربها، نیاز به تهویه هوا و یا تامین نور میباشد. در چنین مواردی از تیغههای پانچ آلومینیومی استفاده میشود.
تیغههای پانچ بصورت تک جداره تولید میشوند. منظور از پانچ، سوراخهایی میباشد که توسط قالبهای برشی بر روی تیغه ایجاد میگردد. این سوراخها میتوانند با اشکال هندسی متفاوتی طراحی و بر روی تیغه تعبیه گردند.
در یک سری از موارد برخی از کاربران با هدف مشخص بودن داخل ساختمان از تیغههای پانچدار استفاده مینمایند که چنانچه هدف از نصب تیغههای پانچدار مشخص بودن نمای داخل ساختمان میباشد، تیغههای فولادی پانچدار کارایی بهتری دارند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کرکره آلومینیوم تیغه 80 قوس آپولو اکونومی به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کرکره آلومینیوم تیغه 80 قوس آپولو نرمال به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کرکره آلومینیوم تیغه 80 قوس آپولو سنگین به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کرکره آلومینیوم تیغه 80 آپولو پلاس به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خریدکرکره آلومینیوم تیغه 80 آپولو پلاس سنگین به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کرکره آلومینیوم تیغه ۱۰۰ قوس آپولو اکونومی به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کرکره آلومینیوم تیغه 100 قوس آپولو نرمال به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کرکره آلومینیوم تیغه 100 آپولو پلاس به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کرکره آلومینیوم تیغه 100 آپولو پلاس سنگین به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
تیغه کرکره برقی آلومینیوم لوکس
شکل ظاهری این نمونه از تیغهها نسبت به سایر تیغههای آلومینیومی متفاوت میباشد. این تیغهها با ترکیبی از یک تیغه و یک غضروف که به صورت یک در میان مونتاژ میشوند، تولید میشوند. سایز کرکرههای آلومینیومی لوکس 70، 90 و 110 میلیمتر میباشد.
- کرکرههای آلومینیومی لوکس 70 میلیمتر، ترکیبی از یک تیغه 6 سانتی متری و یک غضروف یک سانتیمتری میباشند.
- کرکرههای آلومینیومی لوکس 90 میلیمتر، ترکیبی از یک تیغه 8 سانتیمتری و یک غضروف یک سانتیمتری میباشند.
- کرکرههای آلومینیومی لوکس 110 میلیمتر ترکیبی از یک تیغه 10 سانتیمتری و یک غضروف یک سانتیمتری میباشند.
چنانچه در تولید تیغههای لوکس از بیلت استاندارد استفاده شود، این تیغهها از نظر استحکام نسبت به سایر تیغههای آلومینیومی محکمتر میباشند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کرکرههای آلومینیومی لوکس 70 به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خریدکرکرههای آلومینیومی لوکس 90 به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کرکرههای آلومینیومی لوکس 110 به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
تیغه انتهایی
یکی از انواع تیغه کرکره برقی آلومینیومی، تیغه تخت انتهایی کرکره برقی است. این تیغه همان طور که از نامش مشخص است از نوع تخت و صاف بوده و به عنوان تیغه انتهایی کرکره برقی که بر روی زمین قرار می گیرد و جاقفلی کرکره برقی بر روی آن نصب می شود مورد استفاده قرار می گیرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید تیغه انتهایی به جزئیات محصول مراجعه فرمایید.
۱ دیدگاه در “خرید بهترین تیغه کرکره برقی آلومینیوم”